Blue Canyon

Blue Canyon Country Club is beoordeeld als een van de meest prestigieuze golfclubs in Azië, met twee prachtige, bekroonde kampioenschaps golfbanen op zijn 700 + hectare sappige vallei slingeren naadloos door rubberplantages en tinmijnen.

De rigoureuze Canyon Course staat bekend om het twee keer organiseren van het Johnnie Walker Classics Tournament en biedt een uitdagend en rigoureus spel, terwijl de visueel verbluffende Lakes Course een prachtig uitzicht op de dramatische natuurlijke vergezichten belooft terwijl u geniet van een meer ontspannende ronde.

Op beide banen zijn driving ranges, oefenplekken en lessen van professionele golfers beschikbaar, met een Pro Shop met de beste merken uitrusting en kleding binnen de clubfaciliteiten. Het gemeenschappelijke clubhuis biedt een volledig scala aan voorzieningen van wereldklasse, waaronder sauna, jacuzzi, massages, restaurants en 32 volledig uitgeruste kamers voor diegenen die kiezen voor het gemak en de luxe van de ‘Blijf en speel ‘pakketten.

Canyon course
De legendarische Blue Canyon Country Club Canyon Course in Phuket, Thailand – een echt pareltje onder de meest prestigieuze golfbanen van Azië.
Bekend om zijn bekroonde ontwerp, heeft de Canyon Course tal van internationale toernooien georganiseerd, waaronder de Johnnie Walker Classic en de Honda Invitational. Deze 18-holes kampioenschaps golfbaan, ontwikkeld op basis van een verlaten tinmijn en rubberplantages, biedt een weelderig, visueel adembenemend landschap met zoetwatermeren, 14 waterhindernissen, en een mix van smalle met bomen omzoomde fairways en doglegs.
Maak je klaar om de spanning te ervaren van het spelen op een golfbaan die Tiger Woods heeft uitgedaagd!

Terwijl je je reis begint op de voorste negen, navigeer je door met palmbomen omzoomde fairways en test je je vaardigheden met strakke, strategische slagen.
Deze holes lijken misschien relatief goedaardig, maar pas op – de bliksemsnelle greens en smalle fairways vragen om precisie en focus.
Als je eenmaal de 1ste 9 holes hebt veroverd, bereid je dan voor op de werkelijk spectaculaire 2e 9 holes van de Canyon Course.

De 2e 9 holes, met name holes 11 tot en met 15, biedt een uitdagend stuk dat tot de beste van Azië behoort.
De 11e hole, een 549 meter par 5, zal uw moed testen met waterhindernissen op zowel de 1ste als de 3e slag.
De 13e hole, een gewaagde par 4, vereist een zelfverzekerde afslag over een brede kloof.
Kanaal je innerlijke Tiger Woods terwijl je op green mikt, net zoals hij deed tijdens zijn overwinning in 1998.

Vervolgens de adembenemende 14e hole, een par 3 met een val van 12 meter van tee naar het eilandgreen.
Het selecteren van de juiste club en het verantwoorden van de wind is cruciaal omdat er geen ruimte is voor fouten.
Kijk dan naar de intimiderende 17e hole, een par 3 die zich uitstrekt over 183 meter met een kloof die langs de rechterkant loopt.
Beschreven door Fred Couples als “een van de beste par 3’s in golf”, zal een welverdiende par hier je een kampioen laten voelen.

Kortom, de Blue Canyon Country Club Canyon Course biedt een onvergetelijke golfervaring voor spelers van alle niveaus.
Met zijn prachtige landschap, uitdagende holes en rijke geschiedenis, zul je geboeid zijn door deze golfbaan van wereldklasse van de eerste tee tot de laatste put.
Dus kom jezelf onderdompelen in de boeiende schoonheid en de opwindende uitdaging van de Blue Canyon Country Club Canyon Course.
Vertrouw ons, je wilt het niet missen!

Opgericht jaar: 1991
Ontworpen door: Mr. Yoshikazu Kato
Lengte / Par: 6.564 meter / 72
Fairway grass: Zoysia Materella
Grass on green: Bermuda Tiffdwarf
Golfbuggy: verplicht

Zwart tee: 6.564 meter, 74.8 / 141*
Blauw tee: 6.093 meter, 73.0 / 137*
Wit tee: 5.788 meter, 71,5 / 134*
Rood tee: 5.434 meter, 75.2 / 134*

* Course Rating/Slope Rating

Lakes Course
De Blue Canyon Country Club Lakes Course is een indrukwekkend golfmeesterwerk van 6.518 meter met een boeiende mix van met water gevulde canyons en weelderige, groene landschappen.
Deze uitdagende maar visueel verbluffende baan, gebouwd in 1999, biedt golfers van alle vaardigheidsniveaus de kans om hun capaciteiten te testen, met vijf strategisch geplaatste teeboxen, brede fairways en genereuze greens.
Bereid je voor om geboeid te worden door deze opmerkelijke golfbaan terwijl je door de uitdagende bunkers, waterhindernissen en adembenemende natuurlijke landschappen navigeert.

Terwijl je aan de 1ste 9 holes begint, slingert je door een betoverend landschap van meren en natuurlijke canyons, waarbij elke hole zijn unieke uitdaging vormt.
Of je nu kreken en bunkers op de fairways ontwijkt of de ontzagwekkende achtergrond van het Phang Nga-gebergte en de Andamanse Zee bewondert, je zult snel beseffen dat de Blue Canyon Lakes Course echt een unieke golfervaring is.

De 2e 9 holes presenteert zijn eigen reeks uitdagingen, weven door bossen gevuld met rubberbomen en meer schilderachtige meren.
Een van de grootste greens in de regio zal je putvaardigheden op de proef stellen, terwijl de iconische par 4 18e hole, verkozen tot Best Par Four in Azië door Asian Golf Monthly in 2003, biedt een onvergetelijke finish van je ronde.
Deze hole daagt je uit om strategische beslissingen te nemen en beloont bekwame slagen, aangezien een enkele boom de fairway scheidt en een kloof de green bewaakt.

Na in 2006 uitgebreide renovaties te hebben ondergaan, wedijvert de Blue Canyon Lakes Course nu met zijn bekendere tegenhanger, de Canyon Course, in termen van kwaliteit en uitdaging.
Sommige golfers beweren zelfs dat de Lakes Course, met minder blinde schoten en een eerlijkere vaardigheidstest, misschien wel de betere van de twee Blue Canyon-golfbanen.
En met golfbuggies inbegrepen in uw ervaring, kunt u genieten van een ontspannen ronde terwijl u geniet van de prachtige omgeving.

Kortom, de Blue Canyon Country Club Lakes Course biedt een onvergetelijke golfervaring voor spelers van alle niveaus.
Met zijn kenmerkende lay-out, uitdagende holes en ontzagwekkende natuurlijke schoonheid, zal deze golfbaan zeker een blijvende indruk achterlaten.
Mis de kans niet om jezelf onder te dompelen in de golfervaring van wereldklasse, namelijk de Blue Canyon Lakes Course in Phuket.

Opgericht jaar: 1999
Ontworpen door: Mr. Yoshikazu Kato
Lengte / Par: 5.618 meter / 72
Fairway Grass: Zoysia Materella
Grass on Green: Bermuda Tiffdwarf
Golfkar: verplicht

Zwart tee: 5.618 meter, 74.0 / 128*
Blauw tee: 5.947 meter, 70.0 / 115*
Wit tee: 5.553 meter, 68.3 / 114*
Rood tee: 4.906 meter, 68.9 / 119*

* Course Rating/Slope Rating